Mbo-scholen

Het sportengezondeleefstijl.nl mbo van de MBO Raad heeft 44 leden. Deze mbo-scholen zijn actief betrokken bij de doelstelling van het platform: het opleiden van gezonde en vitale burgers en toekomstige werknemers (mbo-studenten). Op welke deelthema’s van de Gezonde School-onderwerpen een school activiteiten heeft ontwikkeld verschilt. De meeste leden hebben in meer of mindere mate een sport- en beweegaanbod voor hun studenten. Daarnaast zijn sommigen actief op het gebied van de vitale werknemer en/of hebben zich gericht op gezonde voeding in kantines of de ondersteuning van topsporters.

Met de mogelijkheid om vanuit de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl (SBGL) 2013-2016 ondersteuning aan te vragen voor de Gezonde School gaan andere thema's zoals roken en alcohol- en drugsgebruik onder studenten in de toekomst misschien een grotere rol spelen. Daarnaast kunnen mbo-scholen via Gezondeschool.nl vanaf november 2013 een vignet Gezonde School aanvragen.

Op welke wijze hebben scholen de thema's georganiseerd of verankerd binnen het onderwijs? Van de mbo-scholen die lid zijn van het sportengezondeleefstijl.nl kun je hier zien wat ze doen op het gebied van de Gezonde School (waaronder sport en bewegen) en de vitale werknemer.

Wil je weten welke mbo-scholen een vignet Gezonde School aanvragen of wie er gebruik maakt van Testjeleefstijl? Ook dat kun je vinden bij je school naar keuze in de rechterkolom van deze pagina. Ook vind je hier de contactgegevens van de medewerkers die zich met deze onderwerpen binnen de school bezighouden.

Mbo-scholen

Alle sporten

Lessendatabase Vitaal mbo

Basislesmateriaal nodig voor vitaal burgerschap voor mbo-studenten? Op de website van Kennispunt MBO burgerschap vind je lesmateriaal over vitaal werknemerschap, vitaal burgerschap en bewegen en sport.

Graag de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden

Contact opnemen

Stuur ons een mail