Sportlessen of -clinics

Voor het behalen van de 5%-doelstelling streeft een groot deel van de mbo-scholen naar een meer structureel beweeg- en sportaanbod. De organisatie rondom dit sportaanbod verschilt per school. Veel scholen hebben een sportkeuzeprogramma zoals Sport op Maat, waarbij studenten zelf een keuze kunnen maken welke sport ze willen doen in welke periode. Hoeveel studenten hieraan mee doen, hoeveel uren en op welke wijze dit georganiseerd is varieert per school.

Wil je meer weten? Maak een keuze bij scholen om meer te lezen over de organisatie rondom sport en bewegen of andere thema’s rondom de Gezonde School op een bepaalde school. Bij sporten vind je meer informatie over een bepaalde sport en de visie van de sportbond richting het mbo.

Lessendatabase Vitaal mbo
De lessendatabase vitaalmbo.nl is het resultaat van de samenwerking tussen sportbonden en onderwijs. Hier is speciaal voor het mbo ontwikkeld lesmateriaal te vinden van twintig verschillende sporten. Neem een kijkje en maak gebruik van het lesmateriaal. Het is ontwikkeld voor docenten die inspiratie zoeken of met nieuwe sportclinics of -lessen willen starten.

NOC*NSF
In de afgelopen jaren hebben veel sportbonden en NOC*NSF hun sportverenigingen ondersteund (meer) samen te werken met scholen. Met slimme sportconcepten probeert de georganiseerde sport meer jongeren aan het sporten te krijgen en te houden. Hierbij wordt de inzet van trainers of het gebruik van accomodatie van de lokale verenigingen benadrukt.

Het NOC*NSF heeft voor het basis en voortgezet onderwijs de brochure ‘Sporten op en rondom school’ ontwikkeld. Hier vind je een korte beschrijving van het aanbod en de contactpersoon (met -gegevens) van de verschillende sportbonden. Deze folder is niet op het mbo gericht.

Graag de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden

Contact opnemen

Stuur ons een mail