Stoptober: materiaal om stoppen te ondersteunen

08 oktober 2019

Oktober is de maand waarin rokers worden uitgedaagd 28 dagen te stoppen met roken. Samen met ambassadeurs actrice Georgina Verbaan, presentator Rick Brandsteder en zanger Ernst Daniel Smid gaan tienduizenden rokers afscheid nemen van de sigaret. Via onderstaande manieren help je stoppers.

  • App: download de gratis Stoptober-app De Stoptober-app stuurt elke dag positieve berichten met tips en adviezen. Ook heeft de app een community-functie waarmee rokers een chatgroep kunnen aanmaken met elkaar.
  • Magazine: alle deelnemers van Stoptober kunnen het Stoptober Magazine – zolang de voorraad strekt – gratis ophalen bij een Kruidvatvestiging bij hen in de buurt. In het magazine staan inspirerende verhalen van onze ambassadeurs, maar ook van onbekende Nederlanders. Ook staan er veel tips en afleiding in om de 28 dagen door te komen.
  • Stoptoberhuis: vanaf maandag 30 september t/m vrijdag 4 oktober laat een groep van 50 rokers zich vrijwillig opsluiten om die eerste lastige dagen van Stoptober samen door te komen. De stoppers worden bijgestaan door stoppen-met-roken-coaches, krijgen dagelijkse afleiding in de vorm van educatieve workshops, beweging en entertainment. Op www.stoptober.tv is te volgen wat er in het huis gebeurt en hoe het de kandidaten vergaat. Maandag van 17-18 uur is de eerste talkshow van Stoptober vanuit het huis te zien op Stoptober.tv: Stoptober Talk. Anita Witzier ontvangt een aantal gasten aan tafel die tips en adviezen geven en een aantal van onze ambassadeurs komen vertellen wat hen beweegt om mee te doen en anderen te inspireren ook te stoppen met roken. Staatssecretaris Paul Blokhuis schuift ook aan tafel om de stoppers in het huis en in het land succes te wensen. 
  • Social media: dagelijkse tips en opbeurende berichten op de social media kanalen van Stoptober. Het is ook de plek waar stoppers elkaar onderling steunen en door lastige momenten heen slepen. 
Meer info via www.stoptober.nl 

Onderwijsagenda SBGL

De PO-Raad, VO-raad en MBO Raad hebben de handen ineengeslagen voor een groter en beter sport-, bewegen- en gezonde leefstijlaanbod in en rondom po-, v(s)o- en mbo-scholen. Lees meer over de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl.

Graag de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden

Contact opnemen

Stuur ons een mail