Gezonde MBO-ambassadeurs

08 oktober 2019

Een ‘gezonde leefstijl’ is dit jaar hét thema tijdens de verkiezingen van de landelijk ambassadeur MBO. Hierbij strijden 42 mbo-studenten om de felbegeerde titel en krijgen ze cases uit de beroepspraktijk om in leerbedrijven te werken aan uitdagingen als ‘gezonder eten’ en ‘gezond (blijven) bewegen’.

Geïnteresseerden kunnen de strijd volgen via het online programma Mbo’ers Pakken Aan op het YouTube-kanaal ‘Dit is mbo’. De eerste aflevering staat nu online.

 

Het gezonde leefstijl thema is gesuggereerd door MBO-studenten uit het hele land. Zij mochten aangeven welk thema zij interessant zouden vinden voor de ambassadeursverkiezing.

 

De kandidaten gaan in de strijd aan bij de beste leerbedrijven in Drenthe, Zuid-Holland en Noord-Brabant. DistriVers in Hoogeveen bijvoorbeeld, is een maaltijdprovider voor mensen met een zorgbehoefte. Zij willen graag input van de studenten op hoe zij patiënten aan het eten en bewegen kunnen houden. Stichting La Vie en Rose locatie Stal Beks in Etten-Leur, hoort graag hoe jongeren nu gezonde (blijven) eten. Doe-het-zelfzaak Praxis te Zoetermeer is erg benieuwd hoe (toekomstig) werknemers tot hun pensioenleeftijd gezond kunnen blijven bewegen in hun werk.

 

Studenten worden ter plekke door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt. Zij beoordelen de studenten op hun leiderschap, samenwerking, probleemoplossend vermogen, creativiteit en communicatie.

 

Op 19 november zijn er nog maar een paar kandidaten in de race voor de titel. Op die dag, de Dag van het mbo, gaan de studenten nog één uitdaging aan. Tijdens het ambassadeursgala wordt de winnaar bekend gemaakt. Hij of zij mag zichzelf een jaar lang de Landelijke Ambassadeur mbo noemen. De bekendmaking is te zien via een live-stream.

 

 

Onderwijsagenda SBGL

De PO-Raad, VO-raad en MBO Raad hebben de handen ineengeslagen voor een groter en beter sport-, bewegen- en gezonde leefstijlaanbod in en rondom po-, v(s)o- en mbo-scholen. Lees meer over de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl.

Graag de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden

Contact opnemen

Stuur ons een mail